مراقبت و سلامتی

آشنایی با روغن ام سی تی

از جمله روغن‌های گیاهی که در طب سنتی و البته طب نوین کاربرد‌های گسترده‌ای دارد، روغن  ام سی تی است. آشنایی با روغن ام سی تی سبب شده تا افراد بیشتری از خواص این روغن مطلع شوند و آن را مورد استفاده قرار دهند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با تمامی خواص و مزیت‌های روغن ام سی تی آشنا کنیم. 

ام سی تی به چه روغنی گفته می‌شود؟

روغن MCT روغنی مایع بوده که با استفاده از روغن نارگیل و روغن نخل و البته در برخی مواقع از ترکیب این دو روغن با یکدیگر تشکیل می‌شود. روغن ام سی تی محصولی کاملا طبیعی، بدون هیچ نوع مواد نگهدارنده و از جمله روغن‌های غیر تراریخته است. 

بخش عمده‌ای از این روغن‌ها در کشور هلند، توسط تولید کنندگان معروف ساخته شده که کد مخصوص IRC و همچنین پروانه بهداشتی بر روی بسته بندی آن درج شده است. همچنین تمامی نکات مربوط به طریقه مصرف، مدت زمان و دمای مناسب جهت نگهداری، مزایا و معایب این روغن به صورت بروشور چاپ و داخل بسته بندی قرار داده شده است. 

بهترین زمان پس از باز شدن درب روغن ام سی تی 28 روز بوده که می‌بایست پس از باز شدن درب، داخل یخچال یا در دمای محیط بین 10 تا 20 درجه سانتی‌گراد به دور از نور خورشید و گرما نگهداری شود، که البته قبل از باز شدن درب روغن، می‌توان آن را در دمای 30 درجه نیز قرار داد. 

ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی روغن ام سی تی

بدون شک از جمله دلایلی که سبب جذب افراد به خریداری و استفاده از یک محصول طبیعی می‌شود، وجود ویژگی‌های منحصر بفرد در آن است. از مهمترین ویژگی‌های روغن MCT می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخورداری از انواع خصوصیات شیمیایی ویژه
  • روغنی صدر در صد سبک و مغذی
  • بدون رنگ و در برخی مواقع دارای رنگ زرد بسیار کم رنگ
  • دارای مقاومت بسیار بالا در برابر اکسیداسیون به علت حفظ حالت مایع بودن در دمای اتاق
  • ماندگاری بسیار طولانی و سرعت جذب بالا
  • برخورداری از پایداری حرارتی به دلیل امکان گرم کردن آن
آشنایی با روغن ام سی تی

آشنایی با روغن ام سی تی

خواص درمانی روغن ام سی تی در محصولات آرایشی

آشنایی با روغن ام سی تی توسط بسیاری از تولید کنندگان صنعت بهداشتی و آرایشی سبب شده است تا در تولید محصولات مختلف خود از آن به عنوان یک ماده بسیار مغذی و مفید استفاده نمایند. البته خوب است بدانید که این روغن در صنعت داروسازی نیز به صورت گسترده استفاده می‌شود. 

در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی اغلب از این محصول در فرایند ساخت انواع محصولات از جمله: کرم‌های مرطوب کننده، انواع سرم و ژل‌های احیا کننده، تقویت و نرم کننده مو و پوست، کرم‌های ضد جوش و آکنه، آبرسان‌های ضد پیری و غیره استفاده می‌گردد. 

بافت بسیار سبک و نرم و البته جذب سریع به پوست، سبب شده تا ترکیب آن در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی و استفاده توسط افراد، تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی و ترمیم پوست و حتی مو داشته باشد. از بین بردن سلول‌های مرده، قدرت کلاژن سازی بالا، جوان کننده و نرم کنندگی پوست، قطع ریزش مو و تقویت ریشه مو‌ها و غیره از جمله خواص درمانی این روغن محسوب می‌شود. 

دلایل استفاده از روغن ام سی تی در صنعت دارو سازی

از مهمترین اهداف تولید کننده‌های دارو، استفاده از محصولات ارگانیک و طبیعی به منظور کاهش معایب و مضرات دارو‌ها و سریع‌تر نمودن روند بهبودی است که روغن‌های ام سی تی از جمله مواد طبیعی به شمار می‌رود که امروزه نقش گسترده‌ای را در صنعت داروسازی به خود اختصاص داده است. 

این روغن اغلب در تولید دارو‌های درمان چاقی و کاهش وزن، انواع آنتی اکسیدان، ضد التهاب و ضد میکروبی و… کاربرد دارد. نوع روغن ام سی تی که در تولید دارو‌های تغذیه‌ای استفاده می‌گردد، تاثیر بسیاری در افراد مبتلا به انواع اختلالات چربی یا متابولیسم غذایی دارد که از ویژگی‌های آن هضم سریع و آسان، مقوی و غیره است. 

از دیگر کاربرد‌های روغن ام سی تی در پزشکی، استفاده برای انواع ماساژ درمانیها است. قدرت جذب سریع به پوست، بافت فوق العاده سبک، قابلیت کاهش و درمان انواع درد‌های مفاصل و عدم دارا بودن رنگ و بو باعث شده است تا مورد محبوبیت و توجه بسیاری از بیماران قرار بگیرد و در ماساژ درمانی به صورت گسترده استفاده شود.

آشنایی با روغن ام سی تی

آشنایی با روغن ام سی تی

کاربرد‌های دیگر روغن ام سی تی

از جمله دیگر نقاط بدن که نیاز بالایی به تقویت و ترمیم دارند، ناخن و لب ها هستند. با استفاده از روغن MCT و مواد مغذی موجود در آن می‌توان این دو نقطه از بدن را تا حد زیادی ترمیم و تقویت کرد. اسکراب لب از بهترین مواد و روش‌ها برای کاهش ترک‌های لب، نرم شدن و آبرسانی بیشتر به آنها است. به منظور تهیه این اسکراب، می‌بایست مقداری از روغن ام سی تی را با کمی شکر خام ترکیب کنید تا یک اسکراب مخصوص لب تشکیل شود و سپس آن را آرام بر روی لب‌ها بمالید تا  لب‌های ترک خورده خود را درمان کنید. 

پوست بدن نیز از دیگر موارد بسیار مهمی است که به مراقبت نیاز دارد. از روغن MCT می‌توان بعد از اصلاح و استحمام به منظور افزایش نرمی و آرام کردن پوست استفاده کرد تا رطوبت آن نیز تا حدودی حفظ شود. افرادی که از خشکی و وز بودن مو‌های خود رنج می‌برند و همچنین دچار ریزش شدید مو هستند، می‌توانند از این روغن برای نرمی و کاهش وزی مو، درمان پوسته پوسته شدن پوست سر و غیره با ماساژ دادن مو و پوست سر خود بهره ببرند. 

کاربرد روغن ام سی تی در رژیم کتوژنیک

از جمله بیماری‌هایی که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند، اضافه وزن بوده که به همراه خود باعث ایجاد بیماری‌های دیگر نیز می‌شود. امروزه بسیاری از متخصصان تغذیه در رژیم‌های مختلف به خصوص رژیم کتوژنیک از این روغن، برای افزایش سوخت و ساز بدن، کنترل و همچنین کاهش اشتها از نوع کاذب، تولید مقدار زیادی کتون در بدن و غیره استفاده می‌کنند. البته این روغن به صورت سس مخصوص که با انواع ادویه‌ها تولید شده، قابل مصرف است.

ممنوعیت‌های مصرف روغن ام سی تی

آشنایی با روغن ام سی تی تنها شامل خواص و ویژگی‌های آن نبوده بلکه برخی از معایت و موارد منع مصرف آن را در بر می‌گیرد. این روغن مانند سایر روغن‌های گیاهی و طبیعی، مواد غذایی و دارو‌ها از مضرات و ممنوعیت‌های مصرفی نیز برخوردار است. 

از مهم‌ترین منع مصرف این دارو، مختص به افرادی بوده که به روغن نارگیل آلرژی دارند. این افراد نباید از این محصول حتی به اندازه بسیار کم استفاده نمایند. والدین باید آگاه باشند که روغن ام سی تی برای کودکان زیر هفت سال قابل مصرف نیست و برای آنها صد در صد ممنوع است و تنها با تجویز پزشک متخصص می‌توان از آن استفاده کرد. 

مصرف کنندگان قبل از استفاده از این محصول باید بروشور داخل بسته بندی را به صورت کامل مطالعه نمایند و بدانند که مصرف آن برای داخل گوش، چشم، بینی و البته سایر نقاط حساس پوست کاملا ممنوع است و همچنین نباید در نزدیکی این نقاط از بدن استفاده شود.

شما عزیزان می توانید برای خرید اینترنتی انواع محصولات اعم از خرید اینترنتی محصولات غذایی همچون کنسروجات ، خشکبار ، چای و نوشیدنی ، خرید اینترنتی محصولات بهداشتی ، خرید اینترنتی دستمال کاغذی و … با مراجعه به سایت عامو مارکت ، سوپر مارکت اینترنتی درتهران ،  به آسانی خرید خود را انجام دهید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.